2010. október 18., hétfő

Burgonyás lángos

                                                                                      
Hozzávalók+ az elkészítése:50 dkg. finomlisztet tálba téve meleg helyen átlangyositunk. Egy dl  tejet  egy kanálka cukorral, 1,5 dkg élesztővel és néhány evőkanál liszttel elkeverünk, kovászt készítünk, és ezt is meleg helyre állitjuk. Negyed kg. frissen főtt, áttört burgonyát / vagy maradék burogyapürét/ elkeverünk a langyos liszttel, gyengén sózzuk hozzáöntjük a megkelt kovászt, és annyi langyos vízzel vagy tejjel dagasztjuk össze, hogy félkemény tészta tegyen. Jól kidolgozzuk, aztán lissztel meghintve és ruhával letakarva megkelesztjük.A megkelt tésztából olajos kézzel tojásnyi darabokat csipünk ki, beolajozott tálcára tesszük őket , nem túl közel egymáshoz, és még 10-15 percig kelni hagyjuk. Olajat forrósítunk és a kis cipócskákat laposra huzzuk és az olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
Nagyon finom tetejét megtejfölözni  ha esetleg egy kis sajt van otthon  az sem árt !
                                                                                 

2 megjegyzés:

WineDineDaily írta...

Nagyon finomnak néz ki. Tetszik a tejföllel és sajttal.
Köszönettel,
Judit és Corina

Éva írta...

WineDineDaily üdvözöllek titeket! Köszönöm, örülök hogy tetszik !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...