2010. október 18., hétfő

Kenyérsütés

                                                                          

Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 2 dkg. élesztő, 2 db. burgonya, 1 evőkanál ecet, só
Elkészítés: 2 db. burgonyát  megtisztítom és  megfőzöm sós  vízben, leszűröm összetöröm és  hagyom egy
 kicsit hűlni. Amibe főtt a burgonya nem öntöm ki.  2 dkg. élesztőt megfuttatok/ langyos víz, pici
 cukor,liszt/ hozzáadásával. A lisztbe keverem az áttört burgonyát a megkelt élesztőt, és a /langyos vízbe
amibe főtt a burgonya teszek egy evőkanál ecetet,  + egy kicsi sót / így dagasztom
be a  kenyérnek valót. Mikor már duplájára nőtt ez kb.30-50' akkor kiöntöm a deszkára,egy kicsit megformázom még hagyom 10'  pihenni, majd ráteszem a tepsire vagy más formába
A tetejét langyos vizes kézzel lesimítom. Előmelegített sütőbe teszem  először 220 fokon 10'-ig sütöm, majd kinyitom a sütőt  és a tepsi alá beteszek egy nagy tálba vizet és ezután  180 fokon még 45'-ig sütöm!
Nagyon finom puha és ami nem elhanyagolható olcsó!
                                                                                 
             

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...