2010. október 18., hétfő

Tortához való krémek amiket használok !

Vaníliakrém. Általában pudingokat használok a torta töltéséhez. 1 cs. vaníliapuding és általában mindig 3 dl tejjel szoktam felfőzni  hagyom kihűlni majd 15 dkg. margarint és 15 dkg. porcukrot jól kikeverek és a kihűlt pudinghoz hozzáadva még jól összekeverem

Csokoládékrém:1 cs. csokoládé pudingot szintén 3 dl tejjel  felfőzni kihűlni hagyni majd , 15 dkg. margarint 15 dkg. porcukorral kikeverni és a kihűlt pudinghoz adni.

 Diókrém: 2 dl tej 2 evőkanál liszt felfőzzük/ ez a besamel/ hagyjuk kihűlni, majd 15 dkg. margarint 15 dkg. porcukorral kikeverjük és a  kihűlt keverékhez  adjuk. Ezután  15 dkg. darált diót keverünk ebbe a krémbe.
Gesztenyekrém: Elkészítjük a fent leírt besamelt hagyjuk kihűlni , 15 dkg. margarint 15 dkg. porcukorral kikeverünk összekeverjük a kihűlt besamellel, majd egy csomag gesztenyemasszát előzőleg összetörjük és a krémmel jól kidolgozzuk. .
A diókrém és a gesztenyekrém is ízletesebb ha teszünk bele egy pici rumaromát!
Kókuszos krém: 1/2 cs. vaníliapuding, 2,5 dl tej, 8 dkg. cukor, 5 dkg. porcukor, 20 dkg. margarin, 3 dkg. kókuszreszelék. A pudingot kevés tejjel elkevertem, a maradék tejet a cukorral feltettem főni, majd a pudingot hozzá keverve felfőztem. A porcukrot a margarinnal kikevertem jól és hozzátettem a kihűlt pudingot valamint a kókuszreszeléket.  Az egészet jól összekevertem.
Karamellás krém: 15 dkg. cukor, 3 dl tej,  3 ek liszt, 1 cs. vaníliás cukor, 20 dkg. margarin, 20 dkg. porcukor. Először a cukrot   a tűzhelyen karamellizáltam majd a tűzhelyről levettem  és ráöntöttem a tejet  hagytam feloldódni .
A lisztet elkevertem kevés karamellás tejjel hozzá adtam a vaníliacukrot  és a többi karamellás tejjel elkeverve tűzre tettem és addig főztem még besűrűsödött.   A margarint kikevertem a porcukorral és a kihűlt karemell  résszel  összekevertem. 
Sok sikert és váljon egészségedre!

Nincsenek megjegyzések: