2010. december 9., csütörtök

Hasznos tanácsok!

- általában úgy szoktam használni a zsírt hogy fele mennyiséget olajjal pótolom,/ amelyik ételnél lehet/.
-nem kapódik le a tej forralás közben, ha előtte vízzel kiöblítjük az edényt amibe főzzük.
-a hagyma vagy halszagát a kézről, deszkáról késről ecetes sós vízzel tüntethetjük el
-a citrom héját csak gyengén érdemes reszelni , mert különben keserű lesz.
-kettévágott citromot, ha pár napig elakarjuk tenni, mártsuk cukorba,  és a vágási felülettel lefelé fordítva hűvös    helyen tartsuk.
-a vaníliás cukorral a készítményeket ne főzzük, hanem azt főzés után keverjük az anyaghoz.
-főzzük a kemény tojásokat sós vízben, azonnal lejön a héja, nem kell főzés után hideg vízbe tenni.
-nem tapad össze a tészta ha kifőzéskor egy kanál olajat öntünk a vízbe.
-tegyünk a sótartóba pár szem rizst, nem nedvesedik meg a só.
-a húst majdnem zaj nélkül verhetjük ha a deszka alá összehajtott törlőruhát teszünk
-nem fröcsköl a zsír, ha egy kevés sót teszünk bele.
-tojás hiányában megkenhetjük a sütemények tetejét hígított tejföllel, cukros tejjel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...