2011. április 10., vasárnap

Csontleves

                                                                           

Elég olcsó és nagyon finom ez a leves is!
Hozzávalók : 1/2 kg húsos karajcsont, vegyes zöldség/zeller, sárgarépa, fehérrépa,kelbimbó/, 1 db krumpli, hagyma ,pirospaprika, bors, só,fakanálnyi zsír, kevés erős paprika./általában minden levesbe szoktam tenni egy cikk paprikát -paradicsomot/ Ha nincs az sem baj!  Külön kifőzve  hozzá   levestészta.
Elkészítése: A zsírt felforrósítom ebbe teszem a kevés hagymát  kockára vágva. Kicsit dinsztelem majd pirospaprikát, borsot teszek bele és felöntöm bőven vízzel amibe belerakom a csontot és a sót .Főzöm  egy ideig, majd a zöldséget/ hosszúkásra szoktam a zöldséget  és a krumplit is vágni ehhez a leveshez/ és kevés erős paprikát  is belerakom amivel készre főzöm.
Külön kifőzöm a tésztát és tálaláskor teszem  a leveshez./Most kis kocka tésztát főztem/
                                                                              
                                                                              
                                                                            

1 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon finomnak néz ki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...