2011. április 30., szombat

Krumplileves

                                                                             

Hozzávalók:krumpli, só, zeller, petrezselyem pirospaprika, bors, zsír-vagy olaj a rántáshoz,1 cikk fokhagyma, liszt,(szalonna bőr is jó bele),darabka vöröshagyma , sárgarépa-fehérrépa feldarabolva.

Elkészítése: kockákra vágom a megpucolt krumplit, felöntöm bőven vízzel amibe sót , zellert, sárgarépát fehérrépát feldarabolva  és fél fej vöröshagymát  teszek, ha van otthon egy darabka szalonnabőr jó ízt ad a levesnek.
 Mikor már kezd puhulni a krumpli készítek egy rántást amit borssal pirospaprikával és apróra darabolt petrezselyemmel  szórok meg, majd a levesbe öntöm és felforralom azzal is.

Ui: Szalonnabőr helyett  boltban kapható füstölt  ételízesítő kockát szoktam használni, nagyon jó ízt ad a levesnek, próbáltam már bablevesbe is. Krumplilevesbe elég fél  kocka.
                                                                                    

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...