2011. május 4., szerda

Kelt csöröge


Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 4 tojássárgája, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 1 kanál rum/ 2csepp rumaroma is jó/, csipet só, sütéséhez bőven olaj, sütemény hintésére  10 dkg. vaníliás porcukor ,
Elkészítése: Az élesztőt egy evőkanál  langyos tejben feloldom, a lisztet a vajjal összemorzsolom és a többi alapanyagokkal összekeverem a tésztát jól kidolgozom hogy rétestészta keménységű legyen, 1/2 óráig  pihentetem. Ezután kinyújtom 3 mm vastagságúra  és derelyemetszővel 10 cm nagyságú lapokat vágok belőle.  A lapoknak a belsejét még  hosszában kétszer bevágom a derelyemetszővel  és a végeket a vágáson áthúzom.Forró bő olajban mindkét oldalát  ropogós pirosra sütöm. Ennél a tésztánál is jó ha  szűrőpapírra tesszük, majd vaníliás porcukorral megszórom . Tálaláskor lekvárt adok hozzá.
Jó étvágyat!
                                                                                

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Ki fogom próbálni