2011. május 30., hétfő

Krokett


 Hozzávalók:  3-4  db. krumpli héjában megfőzve, 1 db tojás, só, liszt,
Elkészítése: a főtt/ már kihűlt/ krumplit megpucolom krumplinyomón átnyomom,  hozzáadok sót 1 db tojást és annyi lisztet hogy össze tudjam gyúrni.  Tálban szoktam ezt a tésztát összegyúrni és kicsi darabokat csipek ki ,  amit   nagyobb mint a nudli alakúra pödrök és forró olajban kisütöm. Vaníliás porcukorral   megszórom és lekvárral tálalom .

Lehet maradék tört krumpliból is készíteni.   / tartalmasabb leves pld. bableves mellé főételként is adható/                                                                  

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Házilag még nem készítettem, denagyon szeretem

Mrita írta...

Még nem készítettem, de kipróbálom.

Tiffanylda írta...

Épp most hétvégén készítettem ilyet köretnek, nagyon szeretjük! Nagyobb, lapított pogácsaformát csinálok. A gyerekek majonézzel is szeretik. Édesen még nem próbáltuk.

Éva írta...

Tiffanylda a forma mellékes lényeg az hogy finom. Egyszer azért tegyél egy próbát a lekváros verzióra is megéri:)