2011. május 14., szombat

Madártej



Hozzávalók: 1 liter tej, 3 tojás,  4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:  A tojások fehérjéből kemény habot vertem.  Felforraltam a  tejet és a habot evőkanállal apránként beleszaggatom. Mindkét oldalát 1-1 percig főzöm,  majd egy tálba kiszedem.
 A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral  és a  vanília cukorral,  és beleöntöm amiben megfőztem a habgaluskákat. Kevergetve krémmé főzöm, majd ha kihűlt  egy tálba öntöm amibe beleteszem a habot is, és lehűtve tálalom.
Jó étvágyat!
                                                                               

6 megjegyzés:

Gizi írta...

A leves és az aranygaluska után ez már kínzás!!!!! Ha nem lenne ilyen késő(ilyenkor már nem eszek) akkor tuti rögtön nekilátnék madártejet csinálni, na de így holnapig várnom kell.:)))
Én már csináltam csokoládésan is, és úgy is isteni finom. A receptet megtalálod a blogomba, ha esetleg érdekel.

Mesi írta...

Én is kínzásnak érzem! :) A madártej a gyengém, és a csokis változatot is meg szeretném kóstolni!!! :)

Éva írta...

Gizi:köszi megnézem majd a csokoládésat !
Mesi: rajta holnap csináld meg mind a kettőt!

Vali írta...

Az egyik kedvencem.hmmmmmmm

Nelli írta...

Nagyon szeretjük!:-)

Éva írta...

Vali, Nelli: örülök hogy ti is szeretitek!