2011. június 2., csütörtök

Cukros-fahéjas kalács





Hozzávalók: 1/2 kg. liszt, 2 dkg. élesztő, 2,5 dl tej, 2 db tojás, 4 dkg. margarin, 10 dkg kristálycukor, 2 mokkáskanál fahéj
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatom, a tojást 3 evőkanál cukorral kikeverem pici sót teszek bele és a langyos tejjel  elkeverem . A liszt közepébe öntöm a felfuttatott  élesztőt és a cukros tejet amibe elkevertem a tojást. Először fakanállal , majd kézzel jól összedolgozom, bedagasztom  meglangyosítom a margarint és azzal is dagasztom még egy kicsit.  Letakarom konyharuhával és megkelesztem . Mikor már szépen megkelt a tészta kiborítom a gyúródeszkára  és késsel csíkokat vágok le amit egyenként  megsodrok a  kristálycukor és fahéj keverékében megforgatom és összetekerem a két végét .(Úgy is lehet , hogy megsodorva karikába.)
 Amikor kész vagyok az egésszel sütőpapírral bélelt tepsibe rakom nem túl közel egymáshoz és előmelegített sütőben 200 fokon 30 ' alatt szép barnára sül.
 Mikor kiveszem a sütőből leszedem a papírról mert odaragad ha sokáig van  rajta.
Nagyon finom és olcsó sütemény!

3 megjegyzés:

Tücsök Bogár írta...

Nagyon szépek! Egy bögre kávé mellé szívesen elmajszolnám. :)

Kati írta...

Nagyon guszta.

Éva írta...

Tücsök Bogár, Kati: köszi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...