2011. június 23., csütörtök

Gesztenyés-pudingos torta/sütés nélkül/



Hozzávalók alaphoz: 25 dkg gesztenye,
                                  15 dkg darált keksz,
                                  10 dkg margarin,
                                  10 dkg porcukor.
Hozzávalók  krémhez: 3 cs. vaniliapuding,
                                    8 dl tej,
                                   15 dkg. cukor,
                                     2 cs vaníliacukor,
                                    20 dkg margarin.
 + 1/2 cs piskóta tallér, szeletelt  barackbefőtt, 3 dl Tejszín/Hulala/
Elkészítése: az alaphoz valókat összedolgozzuk és egy kerek tortaformába belenyomkodjuk, amit ezután hűtőbe teszünk.
 Közben elkészítjük a krémet: a 3 pudingot  -cukorral - 2vaníliacukorral - tejjel felfőzzük és hagyjuk teljesen kihűlni./Nagyon fontos hogy jól kihűljön a puding/ Ezután  a margarint kikeverjük és hozzáadjuk a pudinghoz. Kivesszük a hűtőböl a sütemény alapot és a krém felét rápakoljuk amire a piskóta tallért tesszük és erre pakoljuk rá a szeletelt barackot, majd a krém másik felét rakjuk rá. A tetejére a jól felvert tejszín kerűl. Az egészet betesszük a hűtőbe és csak másnap vesszük le a tortakarimát.A tetejét még díszithetjük ízlésünk szerint.

(Ezt a süteményt Andi oldaláról  jegyeztem ki régebben, mikor először készítettem nagyon finom lett, de nem tartottam be azt az előírást hogy teljesen hagyjam kihűlni a pudingot ezért sajnos nem volt esztétikus a tortám!)
                         

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Gizi írta...

Nagyon guszta lett a tortád, most szívesen befalnám ezt a szeletkét.:)

Éva írta...

Bianka: nagyon finom, megér egy próbát!
Gizi: köszi, sajna már nem tudom felajánlani!/de elmesélem ,nagyon finom volt:-)) /

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...