2011. június 24., péntek

Köménymagos stangli

Hozzávalók: 35 dkg. liszt,
                     15 dkg margarin + egy evőkanál zsír,
                       2 dl tejföl, kevés só,
                      1,5 dkg élesztő kevés tej. / A tészta kenésére: 1 db tojás , köménymag ,só./
Elkészítése: Az élesztőt kevés tejben megfuttatom. A lisztbe tett margarint és zsírt elmorzsolom, majd a megkelt élesztőt és a tejfölt hozzá adva  jól összegyúrom. Egy tálba téve a hűtőbe teszem 1/2 órára.
Mikor kivettem kinyújtom szögletesre  1 tojást elkeverve megkenem a tésztát és jól megszórom a só és köménymag keverékével. Ezután középen  kettévágom  a tésztát derelyemetszővel majd csíkokat vágok a tésztából. Előmelegített sütőben 220 fokon 25' alatt szépen megsül.
( Előnye ennek a sütinek hogy olcsó és előre ellehet készíteni hűtőbe tenni és sz.e. sütni! Természetesen dupla adagból is lehet készíteni)                                                                          

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Jöhet egy egész tepsivel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...