2011. augusztus 21., vasárnap

Tejfölös sertéspörkölt szarvacska tésztával


Hozzávalók: 1/2 kg sertéshús/ comb, vagy lapocka/,zsiradék, 1 fej vöröshagyma,1 kis paradicsom- paprika, fokhagyma, pirospaprika, őrölt bors,2 db babérlevél, só,1 db tejföl.
Elkészítése:  A húst megmosom, felkockázom.  A zsiradékot/ fele zsír fele olaj/  megforrósítom, bele teszem a felkockázott vöröshagymát kicsit dinsztelem, majd  hozzá adom a földarabolt paradicsomot és paprikát, 1 cikk fokhagymát , kicsit  párolom . pirospaprikát, borsot teszek bele és hozzá teszem a húst megsózom és felöntöm annyi vízzel hogy jól ellepje. Letakarom és így főzöm  majd mikor már puha a hús  teszek bele 2 db babárlevelet és  a tejfölt,  ezzel készre főzöm. Bármilyen kifőzött  tészta nagyon finom hozzá!                                                                            

6 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki, tejföllel az már inkább olyan parikás csirke jellegű, ugye? Nagyon ritkán főzök pörköltet, de a héten fogok:)

Éva írta...

trollanyu: Köszi! Igen ahhoz hasonlít!

María írta...

Finom lehetett, nagyon jól néz ki!! Férjem rendszeresen minden pörköltre tesz tejfölt gyerekkora óta. Én nagyon ritkán főzöm tejföllel a pörit (vagyis ritkán készítek klasszikus paprikást), de ha a gyerekek akarják Apa után csinálhatják :)

Éva írta...

Maria: Köszi! Én is hallottam már hogy csak rákanalazza a tejfölt biztos finom úgy is szokás dolga ez is!

Kati írta...

Ez nagyon finom lehetett.

Éva írta...

Kati: Valóban az volt.