2011. szeptember 10., szombat

Bundás sült krumpli

 Hozzávalók: 40 dkg. burgonya, 8-10 dkg. finomliszt, 1 dl tej, 1 tojás, 1-1  evőkanál finomravágott petrezselyem és kapor/szárított  is jó /, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 púpozott mokkáskanál só és törött bors, a sütéshez olaj.
Elkészítése: a tojást összekeverem a tejjel, sóval, törött borssal, kaporral petrezselyemmel, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és annyi lisztet, hogy a szokásos sűrűségű palacsintatésztát kapjam.Tíz percig hagyom pihenni. A burgonyát hámozás után kicsit vastagabb karikákra vágom. Először a lisztbe, majd a tésztába mártom. Bő, forró olajba téve, de csak takaréklángon szép pirosra sütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat lecsöpögtettem róla. Csípős szósszal ettük, nagyon finom volt!                                                                            

12 megjegyzés:

Gerdi írta...

Bár imádjuk a krumplit, de ilyen formában nem készült még. De nagyon finom lehet, egyszer sorra kerül:-)

trollanyu írta...

Nagyon finomat készítesz mindig, ez is isteni:) Milyen egyszerű és mégis csodafinom:)

Patrícia írta...

Nagymamám szokott ilyet csinálni:) Olyan jó olvasni a receptjeidet, sok emlék felelevenedik, és a feledésbe merült ételek,receptek kerülnek elő így írásaidon keresztül újra. Köszönöm:)

Petra írta...

Nagyon finom, már megint! Akár reggelire is elfogadnám. :)))

Éva írta...

Gerdi:Egy próbát megér meglátod!
trollanyu:Valóban nagyon finom!
Patricia:Olyan jó érzés mikor ilyeneket írtok, nagyon örülök hogy szép emlékeket idézhetek fel Nektek!
Petra: Köszi! Biztos hogy reggelire is finom lehet én vacsorára ettem !

Kati írta...

Recept mentve, nagyon jól hangzik.

Vicuska írta...

Majd egyszer én is kipróbálom :) Per pillanat diétáznom kell (tilos olajban sütnöm) :)

Bianka írta...

Még sosem ettem, de jó lenne kipróbálni

Éva írta...

Kati: Örülök, ha kipróbálod!
Vicuska: Csak úgy csináld ahogy Neked jó, most diétázzál!

Éva írta...

Bianka: Próbáld ki !

mellissina2 írta...

Az biztos,hogy ezt kipróbálom,el is viszem a receptet,csak annyit szeretnék kérdezni,hogy a burgonya megpuhul???Köszi!!!!

Éva írta...

mellisina2: Azért kell lassan sütni és akkor megpuhul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...