2011. szeptember 7., szerda

Csalamádé "téli napokra"

Előzőleg már egyszer beírtam, de figyelmetekbe ajánlom ezt a csalamádét különösen azoknak akiknek kertjében megterem  több hozzávaló is! Nagyon finom csalamádé, több éven keresztül készítettem el ! Kép most csak illusztráció!
                                                                             
                                                                               
Hozzávalók:   5 kg. fehér káposzta,
                       2 kg. zöldpaprika,
                       1 kg. uborka,
                       1 kg. zöld paradicsom,
                       1 kg. hagyma,
                       0,5 liter 20 %-s ecet,
                       0,5 kg. kristálycukor,
                        1 evőkanál só,
                        1 mokkáskanál  kénpor,
                        1 csomag savanyúság tartósító.
Elkészítése: megfelelő megtisztítás után,  a káposztát vékonyra vagdossuk, vagy gyaluljuk, a zöldpaprikát is felszeleteljük, uborkát alapos megmosás után  külső héjával felszeleteljük, zöld paradicsomot is felkarikázzuk, hagymát is felszeleteljük. Az egészet egy nagy edénybe pakoljuk, rászórjuk a felsorolt hozzávalókat és egy napig állni hagyjuk. Másnap kicsavarjuk üvegbe tesszük a levét ráöntjük és lefedjük jól. Ezután mehet a" téli álom" helyére.
/ Amikor én készítettem nagyon jó minőségű  savanyúság tartósító volt /sajnos a nevét nem tudom csak azt hogy  kapros ízesítésű és szlovák termék/                                                             

7 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Nagyon jónak tűnik ez a recept, a sok zöldséggel!

Gizi írta...

Nagyon jó kis recept, nekem is megvan és éveken át így készült nálam is a csalamádé télire.:)

Éva írta...

Gyöngyi, Gizi: Köszi !

Petra írta...

Köszönöm ezt a receptet! :)))

Éva írta...

Petra:Szívesen! Örülök ha kipróbálod, meglátod mennyire finom!

Vicuska írta...

Évtizedek óta így rakom be a csalamádét, nagyon szeretjük ezt a receptet! Ha jól emlékszem, ugyanígy készül, legfeljebb kicsike eltéréssel :)

Éva írta...

Vicuska: Nagyon jó fajta recept, már többször kipróbáltam!