2011. szeptember 13., kedd

Kelkáposztafőzelék

 Hozzávalók: kelkáposzta, krumpli, köménymag, bors, pirospaprika, só, olaj vagy zsír rántáshoz.
Elkészítése: Kelkáposztát megmossuk jól, földaraboljuk feltesszük főni  annyi vízzel hogy jól ellepje. Sót és köménymagot teszünk a vízbe. Mikor már  kicsit főtt a káposzta akkor tesszük bele a felkockázott krumplit és együtt főzzük. Mikor már puha a krumpli is rántást készítünk amit ráöntünk  és készre főzzük.
 Akár pörkölt, sűlt kolbász, vagy  fasírt a feltét mindenhogyan  finom !                                                                                 

9 megjegyzés:

Vicuska írta...

Mindenhogyan finom, szeretem :)

trollanyu írta...

Fincsi még magában is:) Na persze a békesség kedvéért inkább adok hozzá húst:)

Bianka írta...

De rég ettem, nagyon finom

Éva írta...

Vicuska:Most már én is szeretem. Volt olyan időszak mikor nem ettem !
trollanyu:Valóban magában is jó, de azért jó a feltét rá ha van!
Bianka: Akkor most itt az ideje!

Kati írta...

Még sosem ettem, de finom lehet.

Tiffanylda írta...

Isteni finom! Ahogy nagyanyám főzte, még az is megette, aki utálta!:)
Fokhagymát nem szoktál beletenni? Próbáld ki! Én fasírttal tálalom, különben nem eszik meg a gyerekek... Az unokáknak ki sem ejtem a nevét, csak nyuszifőzeléknek hívjuk, akkor megeszik!:)))

Éva írta...

Kati: Próbáld ki majd meglátod hogy milyen?
Tiffanylda: Néha teszek bele, de most pörkölt volt hozzá!Ötletesen adagolod az unokáknak!:-))

Bárány írta...

Épp most lettem kész vele:)

Éva írta...

Bárány: Üdvözöllek! Várjál még kihűl aztán egészségedre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...