2011. október 26., szerda

Túrógombóc

Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 egész tojás, 1 dl búzadara, egy csipet só, 1 evőkanál olaj, 5 dkg. zsemlemorzsa, porcukor.
Elkészítése: Az áttört túrót összegyúrom a tojásokkal, a búzadarával  meg a sóval és legalább  2-3 órát állni hagyom. Ekkor vizes kézzel kis gombócokat formálok belőle, és sós vízben kifőzöm. A túrógombócokat általában tovább szoktam főzni legalább 5 percig. Szűrőkanállal kiszedem.Közben az olajon megpíritom a zsemlemorzsát és a kész leszűrt gombócokat ebben megforgatom.
Fahéjas porcukorral, vagy tejföllel szoktuk fogyasztani!                                                                               

8 megjegyzés:

Bors and Pepper írta...

Azt hiszem, ma Nálad ebédelek ;)

írta...

Imádom :))))).... és köszi a vacsi öltetett.

Okki írta...

Nem is tudom mikor ettem utoljára túrós gombócot...nagyon régen már :(, pedig milyen finom!
Jó is lenne most ebédere egy-két (talán három-négy) gombócka :)

trollanyu írta...

ár megint túró, ami nekem nincs:) Nagyon szeretem, a puha túrógombócnak nincs is párja. A gyerekek lekvárral is szokták enni.

Mónika írta...

Juj de szeretjük!

Éva írta...

Bors and Pepper: Ha gyorsan jössz még jut Neked is!
Ré: örülök hogy adhattam ötletet!
trollanyu:Örülök hogy szereted, nem tudod a túrót mással helyettesíteni?
Mónika: Köszi!

Nelli írta...

Juj de nagyon szeretem!

Éva írta...

Nelli: Örülök hogy Te is szereted!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...