2011. november 4., péntek

Csípős bundás csirkeszárnyak


 Hozzávalók: csirkeszárny, / 1/2 kg  ez   6 db volt /, 2 db tojás, 1/2 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál liszt, 1 teáskanál csípős pirospaprika, 1 kávéskanál bors, 1 teáskanál só, olaj a sütéshez.
Elkészítése: Megtisztítottam a csirkeszárnyakat, kicsit mindig elő főzöm, majd papírtörlőn  hagytam száradni.A tojást felvertem  hozzáadtam a tejet , sót, borsot és a zúzott fokhagymát. A liszthez kevertem a csípős pirospaprikát. A szárnyakat először a lisztbe, majd a tojásba és végül ismét a lisztbe forgattam és a kissé  felhevített, majd   közepes lángon  olajban megsütöttem.
Sült burgonyával  és  kissé  csípős savanyúsággal  nagyon finom volt ! 
                                 Jó étvágyat!                                        

7 megjegyzés:

Gerdi írta...

Fiam megy hozzád ebédre, tetszik neki! Szereti a csípőst...

Gerdi írta...

Fiam megy hozzád ebédre, tetszik neki! Szereti a csípőst...

Bors and Pepper írta...

Csipös?! Jöhet! Nagyon guszti!

trollanyu írta...

Minden jöhet ami csípős:) Fincsi kaja, érdekes én nem szoktam a szárnyat rántani, inkább csak sütöm. De nagyon tetszik:)

María írta...

Ez nálunk is tetszene mindenkinek, imádjuk a csípős ételeket. Nem készítettem még ilyen bundát, de ki fogom próbálni :)!

Petra írta...

Én is kipróbálom, köszi az ötletet.

Éva írta...

Gerdi:Szóljál hogy mikor ?
Bors and Pepper: Köszi!
trollanyu: Egyáltalán nem szoktál rántott húst készíteni?
Maria:Majd meglátod fog ízleni!Más fotód van , alig ismertelek meg!
Petra: Remélem ízleni fog Nektek is!