2011. december 29., csütörtök

Tejfölös karfiol- Jolánka módra

Hozzávalók : 1/2  kg karfiol, 5 dkg. vaj, só, 2-3  evőkanál zsemlemorzsa, 2dl tejföl.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam. Sós vízben puhára főztem, leszűrtem. A vajban megpirítottam   a zsemlemorzsát, ebben megforgattam  a karfiolrózsákat, majd kivajazott, tűzálló tálba rakosgattam , a tetejét meglocsoltam a tejföllel és  volt itthon kevés sajt azt is ráreszeltem. Előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem.
Jó étvágyat!
                                                                                   

2 megjegyzés:

tücsi írta...

Mi is szoktuk készíteni a zsemlemorzsás karfiolt. Szeretjük. Guszta a tálalásod!:)

Éva írta...

tücsi: Köszi!