2012. január 27., péntek

Paprikáskrumpli tarhonyával

 Hozzávalók: zsíradék/ ami nekem most maradék sültkolbász  kevés zsírban/, krumpli,  1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál lecsó/ ez elhagyható/,fűszerek:pirospaprika, őröltbors, csípőspaprika, só. Egy maréknyi tarhonya./házi jellegű tarhonyám volt most itthon/
Elkészítése: A megmaradt sültkolbászt kiszedtem a zsírból és a vöröshagymát  megtisztítás után kockára vágtam és a zsírban megpirítottam.  Rátettem 2 evőkanál lecsót/ az elmúlt évben eltett lecsóból/ ,pirospaprikát, örőltborsot, csípőspaprikát szórtam   bele és hozzá tettem a kockára fölvágott krumplit kevés sót majd felöntöttem annyi vízzel hogy jól ellepje. Mikor már  kezdett puhulni a krumpli akkor szórtam bele az előzőleg kicsit megpirított tarhonyát.  Kevés ideig főztem még majd letakarva félre húztam . A párában megpuhul a tarhonya is. Ezután tettem hozzá a  kolbászt hiszen az már megvolt sülve.
Vegyes savanyúsággal nagyon finom volt!
                                                                               

5 megjegyzés:

RaMary írta...

Igen! Tarhonyával imádom én is! :))) Szeretnék gratulálni a díjaidhoz, Veled örülök nekik!!!!!

Éva írta...

RaMary: Köszönöm!

Bors and Pepper írta...

De jó ötletet adtál! Jövö héten biztos rajta lesz az itthon menün!

Éva írta...

Bors and Pepper:Nagyon finom így tarhonyával!

Vicuska írta...

Finom és laktató étel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...