2012. január 25., szerda

Zöldbabfőzelék tükörtojás-sültkolbász

 Hozzávalók: a/ főzeléket már beírtam, de  azért  ide írom/   zöldbab,jelen esetben sárgahüvelyű  és mirelitt/, kis fej vöröshagyma, zsír vagy olaj, pirospaprika,só, bors, csípőspaprika, tejföl, kevés liszt, kis morzsolt kapor.
Elkészítése: A zsíradékot megforrósítom a kockákra vágott vöröshagymát kissé megpirítom benne, teszek rá pirospaprikát, őröltborsot   ráöntöm a zöldbabot  megsózom felöntöm kevés vízzel. Mikor már a bab kezd puhulni a tejfölbe 1 evőkanál lisztet elkeverek és ezzel habarom be a babot kevés morzsolt kaprot és csípőspaprikát is teszek bele és készre főzöm.
Tükörtojást és sültkolbászt csináltam most hozzá!                                                                         

12 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Klasszikus házias és finom étel, s nem drága.

judit60 írta...

Olyan jól néz ki,hogy megkívántam, pedig nem szeretem a zöldbabot.

Éva írta...

Hobbychef: Köszi!
judit60: Köszi!

Katalin írta...

A te főzléked is nagyon guszta!

Éva írta...

Katalin: Köszönöm!

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon guszta,látszik hogy finom!

María írta...

Én fokhagymásan tejfölösen szoktam főzni, de így is biztosan nagyon finom. Már napok óta motoszkál a fejemben, hogy zöldbabfőzeléket kellene főzni, most megadtad az utolsó lökést. Nagyon szeretjük (talán Legkisebbikem nem annyira, de azért Ő is megeszi), valamelyik nap ez lesz ebédre annyira guszta a Tied!

Éva írta...

Jámborné Budai Mónika: Köszi!
Maria: Fini lehet úgy is fokhagymásan. Köszi!

Panna írta...

Fincsi főzelék, de megenném :)

Éva írta...

Panna:Az bizony, legközelebb gondolok rád!:)

tüncike írta...

Elkeszitettem nagyon finom lett :)

Éva írta...

tüncike üdvözöllek! Örülök hogy ízlett, váljon egészségedre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...