2012. február 28., kedd

Paradicsommártás

Hozzávalók: 70 g paradicsompüré, só, rántáshoz: kevés olaj, liszt, pirospaprika,őrölt bors.
 Kevés zeller, ízlés szerint cukor.
Elkészítése: Kevés olajat forrósítottam  bő kanálnyi lisztet tettem  bele amivel  világos rántást csináltam. Pirospaprikát  kevés borsot szórtam  rá,  felöntöttem vízzel majd  a paradicsompürét sót és kevéske zellert tettem  még bele . Mikor már kezdett  főni tettem hozzá még vizet és kevés  cukrot majd készre főztem.
Megjegyzés:(Mártásokat azért is szeretem  mert szaporítja  a menüt. Volt még a hétvégéről kevés hús főztem még krumplit és  a mártással együtt   elég volt egy ebédre. Nagyon finom levesben főtt hússal is!)                                                                          

8 megjegyzés:

Erika írta...

Imádom ezt a menüt:) gyerekkoromat juttatja eszembe.

Éva írta...

Erika. Üdvözöllek! Köszi, akkor nosztalgiázzál egy kicsikét !

Anazar írta...

Nem ismertem a paradicsommártást, de jól hangzik és látok is benne fantáziát ;-)

Panna írta...

Imádom a paradicsomot, bármilyen formába és ételbe jöhet .)

María írta...

Nagyon finom, én is imádom :)!

Éva írta...

Anazár: Próbáld ki nagyon finom!
Panna: Finom is én is nagyon szeretem!
Maria: Tudjuk mi hogy mi a jó igaz?

tücsi írta...

Imádom a paradicsommártást krumplival. Nagyon régen levesben főtt hússal szokta anyu készíteni. Tiszta nosztalgiás kajákat készítesz. Jó hogy eszedbe jutnak ilyen ételek.

Éva írta...

tücsi: Sokszor volt menzán is meg otthon is hogy belefőzték a levesbe a húst és szósszal milyen finom volt, és még most is finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...