2012. február 26., vasárnap

Sült oldalas rizibizivel

Hozzávalók:60 dkg. oldalas,  2-3 cikk  fokhagyma,   1 db vöröshagyma, zsír, só, őrölt bors, csípős paprika.
Elkészítése: Az oldalast felszeleteltem, zsírt megforrósítottam majd a húst bele tettem kicsit megfehéredik  ilyenkor. A megpucolt vöröshagymát karikára vágva  és a  fokhagymát    ráteszem a húsra borsozom sózom és vizet öntök rá fedő alatt főzöm. Mikor  a hús  már kezd puhulni a fedőt leveszem  csípős paprikát szórok rá és   bőven  teszek zsírt hozzá,  ilyenkor a víz elpárolok és zsírjára pirul le a hús.
Rizibizit készítettem hozzá: kicsit megpirítom a rizst dupla mennyiségű vizet öntök rá  teszek hozzá ételízesítőt kicsit főzöm, majd letakarom tűzről lehúzom és hagyom hogy a párában puhuljon meg a rizs.Külön főztem most ki a borsót majd összekevertem.
                                Jó étvágyat!                                            

15 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Hmm, finom, a zöldborsó helyett az én adagomba kukorica kerülne...:)

Csiperke írta...

Ezt az adagot így ahogy van kérem szépen!

Mrita írta...

Nagyon guszta, finom ebéd.

Mrita írta...

Kedves Éva!
Nem tudom megtelt-e a e-mail fiókod, mert mindig visszajön a levelem a muffinos játékkal kapcsolatban.

Roza írta...

Az enyémbe meg zöldborsó, kukorica és sárgarépa is:))

Éva írta...

Lilla: Akkor én is úgy enném jó?
Csiperke: Már kihűlt nagyon, de holnap melegítek !
Mrita:Köszi! Nem tudom miért nem jön át az email már többen elküldték, de linkeld be a játékhoz és majd a fotót leveszem a blogodról.
Roza: Úgy fogom neked csinálni megigérem!

María írta...

Nekem is nagyon bejönne ez a finom fogás!!

trollanyu írta...

Nem igazán szoktam oldalast sütni, de otthon anyukám sokat készített:) Nekem jó lenne így, ahogy van:)

mellissina2 írta...

Ma én is oldalast sütöttem,szintén rizzsel.

Éva írta...

Maria: Köszi!
trollanyu:Legközelebb gondolok rád és szólok!
mellissina2: Finom is az!

Katalin írta...

Nagyon fincsi lehetett!

tücsi írta...

Nagyon guszta és finom. Én nagyon szeretem, és ha van mellé almapaprika, vagy koviubi, akkor minden mennyiségben jöhetne.....

Éva írta...

Katalin: Bizony az volt, sőt még ma is ez volt az ebédünk!
tücsi:Köszi! Nekünk vegyes csípős savanyúságunk volt hozzá finom volt!

Panna írta...

Szuper! Anya vasárnapi ebédjeit juttatja az eszembe :) Bár neki a zöldséges rizse a világbajnok ;)

Éva írta...

Panna: Azt én nem is tudnám még ha akarnám sem túlszárnyalni ez így helyes!