2012. március 28., szerda

Szegény gombóc

   Hozzávalók: 3-4 db. krumpli, 1 db tojássárgája, só, liszt, prézli, olaj.
Elkészítése: A krumplit megtisztítás után kockára vágtam enyhén sós vízben megfőztem. Leszűrtem és krumplinyomón átnyomtam , sót és a tojássárgáját tettem hozzá majd annyi lisztet amivel jó puha tésztát kaptam. Ezután gombócokká formáltam  enyhén sós forrásban lévő vízbe megfőztem, leszűrtem . Prézlit  pirítottam olajban és arra pakoltam a gombócokat. Vaníliásporcukorral szórtam meg.
( Régi Fakanál újságom legfrissebb szerzeménye ! )                                                                                

7 megjegyzés:

Vikvi írta...

Imádom a gombócot, legyen az bármilyen kipróbálom :)

Panna írta...

Na már megint a pöttyös tányér :) Egy kis házi lekvárral jöhetne is a gombócod :)

Éva írta...

Vikvi: Próbáld ki a tésztája nagyon finom,én lekvárral ettem.
Panna: Csak a Te kedvedért tettem erre a tányérra, holnap a pirosra fogom jó? Lekvárral ettel én is!

marisz57 írta...

Hol lehet ilyen tányért venni?

Éva írta...

marisz57: Corában vettem ősszel!

Polihanna írta...

Ezt a receptet nem ismerem, de az már most világos, hogy imádni fogom :) Ki fogom próbálni.

Éva írta...

Polihanna: Üdvözöllek! Nem fogod megbánni ha kipróbálod , mert nagyon finom!Remélem fog ízleni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...