2012. május 8., kedd

Burgonyás lepény

 Hozzávalók:2 nagyobb darab/kb.20 dkg./ burgonya, 8 dkg liszt, 1 db tojás, só, fél fej vöröshagyma/ 1 db. újhagymát használtam/, petrezselyem, tejföl, 1 gerezd fokhagyma, őröltbors, reszelt sajt.
Elkészítése: A burgonyát enyhén sós vízben megfőztem.  Lereszeltem és  hozzáadtam a tojást a finomra vágott petrezselymet ,  apróra vágott kicsit megpirított hagymát és a lisztet majd jól összegyúrtam. A tésztát hengerré formáltam majd ebből vágtam le darabkákat amit forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem. A tejfölhöz tettem a zúzott fokhagymát , borsot ,vágott petrezselymet  és ezzel kentem meg a lepényeket  majd  a  reszelt sajtot szórtam rá.                                                                          

13 megjegyzés:

Emi írta...

Magyon finom! Most rögtön megenném, még így ebéd után is:)

Panna írta...

Mondtam már, hogy imádom a tányérjaidat? :D

Jámborné Budai Mónika írta...

Hmm... nagyon jól nézz ki:))

Málna konyhája írta...

jó forró teával vacsorára isteni

Csiperke írta...

Ide vele most azonnal,a paradicsommal együtt...:)

Csupa Csoki írta...

Nagyon jól néz ki, megenném vacsira.:)

Lilla írta...

Így vacsora előtt nekem most kínzás...:) Annyira guszta!

Éva írta...

Emi: Még van küldjek?:-)
Panna: Egy párszór már igen!
Jámborné Budai Mónika: Köszi!
Málna konyhája : Az biztos hogy finom úgy!
Csiperke: Mi marad nekem akkor?
Csupa Csoki: Köszi! Azt elhiszem hogy meg is ennéd!:-)

Szabina írta...

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! Nyami... :))

RaMary írta...

Nagyon finomat főztél ismét, és olyan gyönyörűen tálaltad is!:))

Katalin írta...

Gyönyörűen tálaltad, még így reggeli után is elfogadnám :)

gionetta írta...

Milyen finom és egyszerű! Emlékeztetnek a receptjeid anyósom főztjére. Ő tud ilyen takarékosan finomakat alkotni, mint Te!

Éva írta...

Szabina: Köszi!
RaMary:Köszönöm!
Katalin:Köszi én meg szívesen adnék !
gionetta:Köszi! Remélem anyósodat szereted?:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...