2012. május 26., szombat

Házi gyümölcsszósz

Ezt a receptet egy sütemény elkészítése  részeként  találtam, de gondoltam beírom  hátha másnak is megtetszik.Az eredeti recept eperrel van írva, de gondolom más gyümölcsből is lehet készíteni.Most éppen a mélyhűtőben  vegyes gyümölcs volt abból készítettem.Friss  gyümölcsből  is nagyon finom lehet.
                                                                             
Hozzávalók: 3 ek. cukor/ ami nekem most Xukor/nyírfacukor/ volt/, 15 dkg. gyümölcs , pár csepp citromlé.
Elkészítése: 1/2 dl vízet  3 ek. cukorral felforraltam és  a fagyasztásból  kiengedett gyümölcsöt és  pár csepp citromlét/azért kell hogy szép piros maradjon/össze turmixoltam . Lehűtöttem  és egy csavaros tetejű kis üvegbe  tettem. Fagylalthoz, piskótához vagy éppen joghurtos jégkrémhez  is nagyon finom!
( Azt írja az újság hogy akár 1 hétig is eláll a hűtőben, szerintem csak akkor ha közben nem esszük meg!:-))

5 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Tetszik!!!

Éva írta...

Jámborné Budai Mónika: Köszi!

marisz57 írta...

o, ez nagyon hasznos ötlet, nekem épp jókor jött, mert igyekszem kiüríteni a fagyasztót, hogy mire az idei zöldség-gyümölcs szezon beindul, legyen hely.

Éva írta...

marisz57: Akkor feltétlenül próbáld ki nagyon finom, én jégkrémhez is meg a pohárkrémhez is ezt tettem !

Panna írta...

Hm.. Alig várnám, hogy felhasználjam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...