2012. június 22., péntek

Karalábés tészta

                                                                                      
Hozzávalók: 1 nagyobb fej gyenge karalábé, olaj, só. tészta
Elkészítése: A karalábét megpucoltam és mint a káposztát lereszeltem. Besóztam és kevés ideig pihentettem. Ezután kinyomkodtam a levéből. Edényben olajat forrósítottam  és megdinszteltem a karalábét. Akár szélesmetélt vagy esetleg sztrapacska tészta is  nagyon finom hozzá./nekem most szabógallér tésztám volt/
 Így megdinsztelve a karalábé hasonló mint a káposzta!

8 megjegyzés:

Erika írta...

Jó ötlet! Nálunk nem nagyon lehet kapni karalábét, de káposztával nagyon szeretem.

Jámborné Budai Mónika írta...

Soha nem hallottam még erről a tésztáról.
Feltétlenül kipróbálom:))

Anikó írta...

Én hallottam már erről, pont olyan mintha káposztás lenne, az is finom, nyilván ez is:-)))))

Juci írta...

Nem jutott volna eszembe soha!
Jaj, ezt feltétlenül kipróbálom Évácska!!!Köszi, köszi, köszi!!!

Márti írta...

Csatlakozom az előző bejegyzésekhez, ugyanis, még én sem hallottam erről a verzióról! Gondolom nagyon finom lehet. Esetleg hasonlít a káposztás tésztához ? mert ilyennek képzelem.Biztos kipróbálom, köszi :)

Éva írta...

Erika: Így akkor levesbe sem tudsz tenni? Fura hogy nincs.Káposztás tészta is nagyon finom!
Jámborné Budai Mónika: Érdemes kipróbálnod mert nagyon finom!
Anikó: Egyforma az ízük, szerintem ha valaki olyannak adnék ebből aki még nem evett ilyet, azt hinné hogy káposztás tészta.
Juci:Különösen ha kertetek van és van friss karalábéd érdemes kipróbálni. Remélem fog ízleni?
Márti: Hasonló az íze próbáld ki egyszer, finom!

Panna írta...

Nekem új ez a tészta, de tuti jó :)

Éva írta...

Panna: Próbáld ki egyszer mert nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...