2012. július 9., hétfő

Padlizsános spagetti

Ezt a receptet a FESZ. Mrs.Same  blogjátékának  következő fordulójára  időzítettem főételként !
Hozzávalók: Kisebb padlizsán, 2 cikk fokhagyma, 1 db paradicsom, 1 ek. ételízesítő, kevés petrezselyem apróra összevágva, 10 dkg. reszelt sajt, 1 db tojás, 20 dkg. spagetti, 2-3 ek. olaj, 1 mk. őrölt bors, só.
😊
Elkészítése: A spagettit a szokásos módon kifőztem 1 ek. olajat tettem alá és melegen tartottam. A padlizsánt megmostam és a héjával együtt apró kockákra daraboltam és besóztam 15' hagytam a sóban. Ezután szűrőkanálba tettem vizet öntöttem rá majd hagytam hogy lecsepegjen. Olajat megforrósítottam amiben az összetört fokhagymát megdinszteltem majd rátettem a padlizsánt és a felkockázott paradicsomot is  ráöntöttem 1 dl vizet  hozzátettem az ételízesítőt és hagytam kicsit hogy puhuljon meg a padlizsán és a paradicsom főjön szét. A tojást a sajttal, őrölt borssal  és a petrezselyemmel összekevertem . A tésztára öntöttem a megfőtt szószt és arra a tojásos keveréket majd az egészet  átkevertem és kicsit hagytam hogy összesüljön.😋
 (Mondanom sem kell megint a tésztát csak én ettem, férjuramnak rántottam pár szeletkét a padlizsánból.Megpucoltam, felszeleteltem besóztam, leitattam  a levét majd a szokásos módon paníroztam és kisütöttem.)
Jó étvágyat!
                                                                         

5 megjegyzés:

Panna írta...

Finom lehetett, szeretem a spagettit és a padlizsánt is, tuti jók együtt is :)

MrsSame írta...

Az én uram rántva nem eszi meg,de szószban simán. Pedig elég finnyás a szentem. :)

Gizi írta...

Én szívesen átvállaltam volna a férjurad részét. Éppen padlizsános receptek után kutakodom, mert elkezdett teremni a kertbe. Nagyon finom lehet ez a tészta, kifogom próbálni.

sedith írta...

Ezt imádnám. Finom lehetett!:)

Éva írta...

Panna: Köszi!
MrsSame: Hogy milyen válogatósak tudnak lenni ugye?:-)
Gizi: De jó hogy megterem a kertben még ez is! Köszi finom volt!
sedith:Igen, finom volt!