2012. december 16., vasárnap

Máktorta

                                                                                 
Hozzávalók és elkészítése:20 dkg margarint habosra kevertem  20 dkg. porcukorral, egyenként hozzákevertem 5 egész tojást, majd 10 dkg. finomra darált mákot, 16 dkg. lisztet és kevéske reszelt citromhéjat. A massza kétharmadát kikent kilisztezett tortaformába öntöttem, egyenletes rétegben rászórtam  1/4 kg kimagozott , befőtt meggyet, és rásimítottam a maradék tésztát. Előmelegített forró sütőbe toltam és - a lángot mérsékelve 200 fokra 35'  (tűpróbáig) sütöttem. A tésztát hagytam kihűlni, majd tálra borítottam, és vaníliás porcukorral beszórtam .
                                                                             

7 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon finom lehet! És szép karácsonyi a díszítése!

Mónika írta...

Köszi Éva, hogy gondoltál rám! Minden rendben van, csak kevés idő van főzőcskézni :(
Zúgolvasóként szoktam jönni Hozzád! Puszi és üdvözlet!

Éva írta...

marisz57: Finom ! Köszi!
Mónika: Köszi, örülök hogy jelentkeztél!

Panna írta...

De szép karácsonyi tortát sütöttél!

Éva írta...

Panna: Köszi!

orsi írta...

ez nagyon ötletes, kis porcukor, és máris milyen ünnepélyessé varázsolja a tortát. nézz körül, itt is vannak jó receptek http://redir.ec/receptjatek , sőt, fel is tölthetnél te is, hátha nyersz. Tök jó receptjeid vannak :)

Éva írta...

orsi: Köszi, örülök hogy tetszik! Megnézem azt az oldalt , de annyira nem vagyok jártas a recept feltöltésben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...