2013. január 22., kedd

Csokikrémes csavart torta SAD.12. fordulójára!

SAD.12. fordulójára   készítettem ezt a finomságot!
                                                                            
Hozzávalók a tésztához:  4 db tojás, csipet só, 10 dkg. liszt, 1 cs. sütőpor,  1 cs. vaníliapuding, 10 dkg. cukor. Krémhez: 2,5 dl tej, 1 cs. csokipuding , 5 dkg. étcsoki, 20 dkg. margarin, 20 dkg. porcukor.
Elkészítése:  tészta: a tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá felvertem majd apránként tettem hozzá a cukrot és egyenként a tojás sárgáját. Jól felvertem majd hozzá kanalaztam a liszt- sütőpor és vaníliapudingot  és ezekkel már csak összekavartam. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem 200 fokon 15' sütöttem. Mikor elkészült egy konyharuhát  cukorral megszórtam és arra borítottam ki a tésztát  a papírt lehúztam és egy másik konyharuhát megnedvesítettem amit  ráborítottam. Így hagytam kihűlni.Krém:  a tejben elkevertem a pudingot  hagytam besűrűsödni majd levettem a tűzhelyről és apró darabokra tördelt csokit hozzákevertem. Kevergetés közben  elolvadt a csoki  a pudingba. A porcukrot kikevertem a margarinnal és a meghűlt pudingot is hozzátéve alaposan összekevertem.Hogy még finomabb legyen a krém  /egy blogjátékon nyert és eddig még ki nem  próbált / liofilizált gyümölcsdarabokat tettem bele. A tészta  mikor kihűlt  ezzel  a krémmel kentem meg majd hosszában egyforma kb. 9 cm. széles  csíkokra  vágtam fel.  Először  egy csíkot a tányér közepén összetekertem majd a következő csíkot tettem köré tekertem  mindaddig még volt piskótacsík. Ezután körbe krémmel bekentem majd a tetejét is vékonyan. Végül  étcsokoládéval vontam be  és gyümölcsrózsát tettem a tetejére.
Gyümölcsrózsa hozzávalói és elkészítése:  2 db narancs és 1 db citrom. Próbáltam spirál alakban  lehetőleg egybe levágni a héját a gyümölcsnek, majd alaposan megmostam. 2 dl vizet  25 dkg. cukorral feltettem forrni mikor már elolvadt a cukor a  gyümölcshéjat beletettem  a szirupba majd kis lángon 5 ' főztem.Ezután kivettem a szirupból lecsöpögtettem feltekertem rózsa alakúra és egy kis cukrot szórtam még rá. Így hagytam szikkadni.
Ui:  Akik a játékra jelentkeztetek és már elkészültek a sütemények tegyétek fel a blogra és küldjétek a linket és fotót,  nem  fontos a hétvégéig várni!

20 megjegyzés:

Kovács Janka írta...

Húúú, de ötleteset és szépet csavartál!!! Nagyon szép lett!!

Okki írta...

Nagyon jól sikerült a tortád, szép! Ügyes vagy! :) A rózsa a tetejére nagyon ötletes. :)

Millye írta...

Nagyon guszta! :)

trollanyu írta...

Gyönyörű lett, nagyon ügyes vagy:) Egyszer készítettem tortát ezzel a módszerrel, nagyon dekoratív felvágva.

tücsi írta...

Nagyon szép a tortád!:)) A narancsrózsa nagyon tetszik. Fantasztikus ötlet:))

Roza írta...

Éva, nagyon jól néz ki a tortád!:)

teller-cake írta...

Azok a gyümölcsrózsák feltették az i-re a pontot! Hű, de megkóstolnám....:)

marisz57 írta...

Nagyon jól sikerült a tortád! És milyen jó ötlet a gyümölcsrózsa dekoráció!

hankka írta...

Hű meg ha, nem semmi ez a torta, nagyon szép is lett és nagyon finom is lehet! :) Külön tetszenek a gyümölcsrózsák! :)

Juci írta...

Nem hiába fáradoztál, szépséges lett a tortád. Azok a rózsácskák különösen tetszenek rajta. Brávó!!

Vicuska írta...

Évuska, ez gyönyörű!!!

Katalin írta...

Nagyon tetszik ez a csavart megoldás :) én még nem sütöttem ilyet.
A rózsákat szépen megcsináltad a tetejére, nagyon mutatósak lettek!

HajniZoli írta...

Jó ötlet ez a csavarás! Szép tortát készítettél!

Éva írta...

Kedves Mindenki: Köszönöm, és örülök hogy tetszik!

Márti írta...

Valóban szép "csavarós" !

Tiffanylda írta...

Csodásan gusztusos, gondolom isteni!:)

Csilla Andi írta...

Nagyon tetszik, és ki is fogom próbálni ezt a módszert! Szuper!

Éva írta...

Márti: Köszi!
Tiffanylda: Köszi! Nagyon finom volt!
Csilla Andi: Örülök hogy tetszik, próbáld ki. Legközelebb én a lúdláb tésztával fogom és akkor fehér krémmel.

Viktória Bori írta...

Nagyon mutatós és biztos finom is :)

Éva írta...

Viktória Bori: Köszi, finom volt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...