2013. január 7., hétfő

Paradicsomleves

 Hozzávalók: 70 gr. paradicsompüré, 2-3 ek. olaj,  1-2 ek. liszt , só, pirospaprika, őröltbors,  ízlés szerint cukor, kevés  zellerzöld v. szelet  zeller.Maroknyi  apró tészta /nekem most fogaskerék tésztám volt/.
Elkészítése:  Az olajat megforrósítom lisztet rászórtam rántást készítettem  amit pirospaprikával és őröltborssal szórtam meg. Felöntöttem  kb. 1 l. vízzel  beletettem a paradicsompürét sóztam, zellert beletettem,  kevés cukrot  . Mikor  már főtt a leves  akkor szórtam  bele az  apró tésztát , mire megfő  a tészta kész a leves.

9 megjegyzés:

Erika írta...

Nagyon régen főztem paradicsomlevest! Milyen jó ötlet, köszönöm!

RaMary írta...

Nagy kedvenc, nem is olyan régen főztem én is betűtésztával..:)






Eri ka írta...

Én is rég főztem ezt a levest. Lehet, hogy hamarosan sorra kerül. Betűtésztával készítem, ezzel szeretjük.

Éva írta...

Erika: Örülök hogy tippet adhattam!
RaMary: Szeretem én is betűtésztát, olyan napközis retro hangulata van. Most viszont csak ilyen tésztám volt itthon.
Eri ka: Akkor itt az ideje hogy főzzél!

Csilla írta...

Mi is nagyon szeretjük!! Mindegy, hogy milyen tésztával, csak sok legyen benne. :))), és persze nem árt, ha a második a leves után a palacsinta. :D

marisz57 írta...

Az egyik kedvenc levesem! Nem túl gyakran készül, mert csak a menyem meg én szeretjük, de mi ellennénk vele egész nap.

Éva írta...

Csilla: Palacsinta, vagy egy kis bukta is jó utána!
marisz57: A gyakorisága nálunk sem mondható mert férjuram nem szereti.

Márti írta...

Jó ötletet adtál, holnap ezt fogok főzni!

Éva írta...

Márti: Egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...