2013. június 23., vasárnap

Diós piskóta /tortalap/


Annyira jó tortalap receptet találtam  itthogy muszáj voltam veletek ezt megosztani így csak külön bejegyzésben is. Általában én eddig mindig a lúdláb tésztáját használtam bármilyen tortát készítettem , de ezek után biztos hogy ezt a fajta alapot is gyakran fogom sütni.Nagyon finom !
                                                                         
Hozzávalók: 4 db tojás, 30 dkg. cukor, 20 dkg. liszt, 1 cs. sütőpor, 10 dkg. darált dió, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 10 ek. víz.
Elkészítése:  A tojás  fehérjét kevés citromlével  kezdtem felverni majd apránként tettem hozzá a cukrot  folyamatosan vertem habbá majd egyenként tettem bele a tojás sárgáját  és  a maradék citromlével elkevert vizet.Végül  óvatosan apránként beleszitáltam a sütőporral dióval és citromhéjjal elkevert lisztet  ekkor a masszát már csak fakanállal kevertem.Tortaformának az aljára papírt tettem és a masszát beleöntöttem.. Előmelegített sütőben 180 fokon 30' sütöttem majd tűpróbával megnéztem .Formában hagytam kihűlni.
/ 24 cm a torta formám a sütemény 4,5 cm.magas  lett/ Majd hozom a tortát is!

9 megjegyzés:

Hankka írta...

Viszem tovább ezt a jó kis alapreceptet, a jól sikerült tortához nagyon fontos a tökéletes tortalap is! :)

Kati írta...

Csodaszép ez az alap is:)

HajniZoli írta...

Szép lett a piskótád!
Én valahogy mindig variálok a sütőpor miatt, mert nagyon megérzem a sütikben. Piskótákhoz vagy egyáltalán nem teszek, vagy csak egy nagyon keveset.

Vicuska írta...

Én is gyakran használok egy nagyon hasonló arányú piskóta receptet, mindig jól sikerül! Szép lett és az állaga is jó! :)

Okki írta...

Milyen szép lett a piskóta, és nem púposodott fel a teteje sem. :)

Éva írta...

Hankka nagyon megvagyok vele elégedve, finom és szép magasra feljött.
Kati köszi!
HajniZoli köszi! Egyáltalán nem lehet rajta érezni lehet hogy azért hogy dió és víz is van benne így jól feljött.
Vicuska köszönöm!

Timi írta...

Nagyon szeretjük a diós dolgokat, így ki fogom próbálni! :o)

Éva írta...

Timi érdemes kipróbálni mert nagyon finom!

Éva írta...

Timi érdemes kipróbálni mert nagyon finom!