2013. június 9., vasárnap

Kapormártás

                                                                             
Hozzávalók:  1 cs. kapor, 2-3 ek. olaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 ek. liszt,  ízesítésként : só, cukor, ecet. 1/2 l. víz , 1 db  leveskockának a fele, 1 dl tejföl.
Elkészítése:  Először  felfőztem a fél leveskockát 1/2 l vízben.  Az olajat megforrósítottam lisztet rászórtam rántást készítettem de csak világosra majd hozzátettem a felkockázott hagymát és a kapor felét apróra összevágva és felöntöttem a leveslével. Kb. 10' főztem majd ízesítettem kevés sót, cukrot és ecetet tettem hozzá és a kapor másik felét is majd végül a tejfölt belekevertem és forraltam  kicsit rajta és már kész is volt.
Ui:Nagyon finom húsokhoz, de én most pld. rántott karalábéval  tunkoltam.

5 megjegyzés:

Gerdi írta...

A kapor az egyik kedvenc zöldfűszerem, szívesen kipróbálok, mindet, ami kapros. Erre a mártásra is vevő vagyok!

Éva írta...

Gerdi nagyon finom, általában én is szeretem de csak tőkfőzelékbe szoktam használni. Most fedeztem fel a szakácskönyvemben a receptet, mivel a lányoméknál sok kapor van !Húsokhoz is nagyon finom lehet.

Kati írta...

Imádom:) S olyan aranyos a tálkád:)

HajniZoli írta...

Nekem is nagyon tetszik! Finom lehetett rántott zöldséggel is, el tudom képzelni.

Hankka írta...

Én is nagyon szeretem a kaprot. Mártást még nem főztem belőle, pedig igen finom lehet! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...