2013. június 3., hétfő

Rántott cukkini és zeller tejfölös salátával

                                                                               
Hozzávalók:  Megmaradt zöldségeket használtam fel mindenből"kicsikét" alapon. 1 db vékonyka cukkini, egy kisebb zellergumó, ezekhez:liszt, tojás, prézli olaj sütéshez: Salátához:db  hagyma, 1 db paradicsom, fél darabka paprika, kisebb uborka, só, 1 dl tejföl.
Elkészítése:  Megpucoltam a zellert és egészben kevés sót hozzátéve feltettem főni. A cukkinit  /vékonyan megpucoltam tudom mások nem szokták/ majd felkarikáztam  vékonyan és a magját középről kikapartam besóztam.  Mikor a zeller megfőtt felkarikáztam és a cukkinivel együtt először lisztbe majd felvert tojásba és végül prézliben megforgattam és forró olajban megsütöttem.A salátához a zöldségeket uborkát hagymát megpucoltam és az egészet feldaraboltam besóztam. Hütőbe tettem  kb. 15'. Ezután leöntöttem a tejföllel és óvatosan hogy ne törjön nagyon a zöldség átforgattam. 

8 megjegyzés:

Márti írta...

Jöhetne,mert mindkettőt nagyon szeretem!

teller-cake írta...

Rántott zellerről még nem hallottam, de tetszik nagyon az ötlet! :)

Kati írta...

Rántott zellert még én sem ettem, de finom lehet:) A cukkinit nagyon szeretem rántva:)

Timi írta...

Mi is nagyon szeretjük a rántott zeller, bár én nem szoktam előtte megfőzni, csak nyersen vékonyan felkarikázom és úgy panírozom be :o)
Olyan puha lesz és nagyon finom!!!

Hankka írta...

"Csak" zöldségek, mégis annyira finom lehetett így együtt, nagyon kívánatos! :)

HajniZoli írta...

Zellert nem kóstoltam még így rántva, kell tegyek egy próbát. Cukkinit szoktam, az nagyon finom.

Tiffanylda írta...

Nagyon finom ebédetek volt! Mi is imádjuk a zöldségeket,ezért bőven vetettünk, ültettünk mindent a kertbe! Csak az idő lenne jobb!:(

Éva írta...

Márti ha tudom hogy szereted küldtem volna fénypostával.:-)
teller-cake nagyon finom megér egy próbát!
Kati egyszer érdemes kipróbálnod mert finom.
Timi ha úgy is jó akkor legközelebb majd úgy csinálom, köszi.
Hankka valóban csak zöldség de nagyon finom volt.
HajniZoli megéri kipróbálnod ha szereted a zellert.
Tiffanylda köszi. Az biztos hogy nagyon sok függ az időjárástól, pedig milyen jó annak aki csak kimegy a kertbe és már főzhet is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...