2013. július 13., szombat

Tejfölös-zöldséges tészta

                                                                                   
Hozzávalók:  20 dkg. vegyeszöldség, zöldborsó, kukorica, 1 kisebb vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, olaj,babárlevél, 1 ek. házi olasz fűszerkeverék, só,  1 dl tejföl, 1-1 db paradicsom,paprika. 20 dkg. tészta.
Elkészítése:  Kevés olajat melegítettem  amibe tettem a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát majd a vegyeszöldséget. Fedő alatt dinszteltem majd hozzátettem a fűszereket és a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Egész kevés vizet öntöttem alá  összefőztem az egészet majd beletettem a babérlevelet kevés liszttel megszórtam és végül a tejfölt ráöntve készrefőztem.
A tésztát  szokásos módon kifőztem  és  tányérra halmoztam majd rákanalaztam a szószt!

3 megjegyzés:

Nea írta...

Könnyű, egészséges nyári ebéd. Kell ennél több?

Évi írta...

Imádom a tésztás ételeket, ez is nagyon guszta. :)

Éva írta...

Nea nekem ez éppen elég, nagyon szeretem!
Évi köszi, az imádattal nem vagy egyedül!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...