2013. augusztus 30., péntek

Kelt szilvás lepény

                                                                                 
Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 6 dkg. porcukor, 15 dkg. margarin, 2,5 dkg. élesztő, 3 db tojás sárgája, 2,5 dl langyos tej, 1 cs. vaníliacukor, 1/2 citrom reszelt héja, 1 csapott mk. só. A tészta tetejére: 70 dkg. magozott szilva, 12 dkg. porcukor, 2 mk. őrölt fahéj. 
🍂
Elkészítése:  Az élesztőt kevés langyos tejben 1 mk. cukorral felfuttattam, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrtam belőle. 1 órát pihentettem majd kinyújtottam  enyhén lisztezett deszkán , margarinnal kikent tepsibe pakoltam  és az előzőleg megmosott kimagozott  porcukorral és fahéjjal megszórt szilvával beraktam a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. 😋

Jó étvágyat kívánok !

13 megjegyzés:

Kati írta...

Meghiszem azt, hogy finom, istenien néz ki:)

Hankka írta...

Imádom a szilvás sütiket, azok közül is a kelt tésztásak a kedvenceim! :) Nagyon guszta a sütid! :)

trollanyu írta...

Nagyon kedvelem a kelt pitéket, a szilvás meg különösen finom. Nagyon gusztusos, szívesen megkóstolnám. Szép hétvégét kívánok:)

Éva írta...

Kati köszi!
Hankka örülök hogy szereted, most nekem is kelt tészta ehetnékem volt. Köszi!
trollanyu örülök hogy kedveled, de szívesen megkínálnálak ! Köszönjük, nektek is szép hétvégét kívánok!

Csigabige írta...

Nagyon jól néz ki ez a lepény! És biztos finom is :)

Éva írta...

Csigabige köszi, nagyon finom volt!

teller-cake írta...

Ez eszményi, Mónika Vánczás pitéjét sütöttem meg nemrég szilvával, ez lesz a követező "áldozatom"! :)

marisz57 írta...

Ez pont olyan, amilyet én is nagyon szeretek! :)

Éva írta...

teller-cake köszi, biztos finom volt az is. Ezt egy rámás vonalkóddal nyert receptes könyvemből próbáltam ki. Egészségetekre!
marisz57 örülök hogy szereted az ilyen finomságot!

Unknown írta...

Kedves Éva!
Ilyenkor szilvahiányban mivel lehetne pótolni a szilvát? a befőtt gondolom nem jó hozzá.Egyébként nagyon tetszik a blog,ehető egyszerű ételek vannak,nem az a sok flanc amihez hozzávalókat se lehet találni :) Andrea

Éva írta...

Andrea Dékány szerintem befőttel is elkészítheted jól csöpögtesd le és legfeljebb csak fahéjjal szórd meg cukor nem kell rá. Nagyon szépen köszönöm kedves szavaidat és örülök hogy tetszik amit csinálok.

Unknown írta...

Kedves Éva!
köszönöm a választ,kipróbálom és jelzem,hogy milyen lett! :)

Éva írta...

Andrea Dékány kíváncsian várom válaszod!:)