2014. január 12., vasárnap

Pischinger szelet/Sütés nélkül/ Blogkostoló 14. fordulójára

Ennek a fordulónak háziasszonya Linyah aki  nagy örömömre egy számomra eddig ismeretlen blogot sorsolt ki Márti blogját! Sütés nélküli finomságot választottam !
                                                                                   
Hozzávalók:1 cs. ostyalap/ aminek a felét használtam el úgy hogy hosszában kettévágtam/. Krém: fele mennyiségből készült azt írom le: 10 dkg. margarin, 2 ek. porcukor, 15 dkg. csokoládé/ fele tejcsoki a másik fele étcsoki ez csak azért ilyen összetétellel mert ez volt itthon/, 1 tk. kakaópor, 0,5 dl tejszín, csipet só.+2 ek. szeletelt mandula.
Elkészítése:  A krém hozzávalóit  egy tálkába tettem és  gőz fölött összeolvasztottam. Hagytam hűlni majd elektromos habverővel kikevertem és a lapokat ezzel a krémmel kentem meg. Teflon edénybe tettem a szeletelt mandulát és megpirítottam majd kicsit összetörtem és a felső csokoládés lapra szórtam.
Jó étvágyat!
Ui: Ezért is szeretem ezt a blogjátékot mert most is ilyen finomságra leltem Márti blogján akit eddig még nem látogattam. Különlegesen finom ez a krém amit eddig nem ismertem,  köszönöm!

9 megjegyzés:

Csigabige írta...

Nagyszerű receptet találtál! Biztos fincsi lehet! :)

Névtelen írta...

Nagyon jól néz ki! Szerintem valamikor én is elkészítem, mert tetszik a recept.:)

HajniZoli írta...

Nekem is tetszik ez a krém. Sokszor gondolkodom, hogy jó lenne ostyalapokat venni, de mivel is töltsem meg? Finom lehet.

Kati írta...

Nagyon guszta:)

Márti írta...

Nagyon kíváncsian vártam, mit választasz tőlem! Szép lett! :)

Márti írta...

HajniZoli, tényleg nagyon finom! :)

Névtelen írta...

Amikor a blogokon csemegézek,mindig utoljára hagylak téged,azaz a desszertet!Tudatos-e vagy nem,nem tudom,a lényeg,hogy kissé megülök nálad mint egy hal a folyó fenekén,áttanulmányozom a legújabb süteményrecepted és megállapítom,hogy máris kúszhat be a sütemények Évitől c.mappába:-),mert tudom,hogy letesztelted,elkészítetted,a látvány is tetszik !
Ezt is köszönöm,Évi!

Éva írta...

Csigabige köszi nagyon finom.
Flóra örülök hogy tetszik.
HajniZoli érdemes kipróbálni nagyon finom.
Kati köszi!
Márti köszönöm nagyon finom volt!
Emőke örülök hogy tetszik, majd meglátod mennyire finom! Egészségetekre!

Éva írta...

Névtelen elnézésed kérem amiért ennyi idő után vettem észre hogy nem válaszoltam időben kedves szavaidra, köszönöm !