2014. február 10., hétfő

Vegaburger ! VKF.61. fordulójára

Katucikonyha  a háziasszonya ennek a fordulónak ! Hamburger készítés a téma  és a fantáziánkra bízta  azt hogy hogyan ? milyet? és valójában miből?:)
                                                                       



Hozzávalók: hamburger zsemle amit előző nap elkészítettem  recept itt. vega töltelék: 15 dkg. gomba,2-3 ek. olaj, 1 db zsömle, 1 db tojás, vöröshagyma, bors, só, fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű apróra vágott petrezselyem.Olaj a sütéshez. Zöldségek:vöröshagyma ,  vegyes csípős csalamádé, csípős ketchup.
Elkészítése: Vega töltelék: Olajon megdinszteltem az apróra fölvágott vöröshagymát majd beletettem az előzőleg megmosott apróra fölvágott gombát  a borsot kevés sót tettem hozzá, először  pároltam majd lesütöttem. Mikor elkészült  hagytam kihűlni. Közben beáztattam a zsömlét majd kinyomtam és a kihűlt gombához tettem a többi hozzávalóval együtt.  Alaposan összegyúrtam  és lapos pogácsákat készítettem belőle amit forró olajban kisütöttem.
Az összeállításnál : A zsömlét keresztben elvágtam  először a  karikára fölvágott  hagymát  majd levétől lecsurgatott csalamádét  erre tettem  a vega tölteléket amit  megkentem ketchuppal rá  hagyma karikák majd ismét savanyúság. Nagyon finom volt! Ezt most a játéknak köszönhetem hogy elkészítettem, de ismétlése  biztos hogy lesz!!
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Jó ötlet nagyon! Már én is agyalok rajta, hogy mit küldjek :)

Csigabige írta...

Guszta lett! Fincsi szendvics lehet :)

Éva írta...

Lilla Seffer köszi. Biztos kitalálsz majd valami finomat!
Csigabige köszi.Nekem nagyon ízlett!