2014. március 28., péntek

Citrom fagylalt házilag

Tudom hogy még messze van a nyár, azért előre is ízlelhetünk különösen ha az citromos:-)
                                                                           


Hozzávalók és elkészítése: 3,5 dl. vizet 15 dkg. cukorral  10' főztem. Amikor  kihűlt  hozzáadtam 2 db citrom átszűrt levét és fagyasztóba  tettem. Mikor a fagylalt félig elkészült /ez kb. 2 óra volt/ hozzákevertem  1/2 dl felvert tejszínhabot.
Ui: (Bár a régi receptben nem volt  én reszelt citromhéját is tettem  hozzá!) Nagyon finom lett!  Megolvasztott csokoládéból szoktam különböző formákat  csinálni ezzel dekoráltam majd bekanalaztuk !
Kellemes hűsölést kívánok !

7 megjegyzés:

Okki írta...

Nincs is olyan messze a nyár Éva, és amúgy is olyan szép napsütéses idő van odakinn, pont egy ilyen finom fagyira való. ;)

Nea írta...

Ilyen finom fagyi jól esik bármikor, nem csak a kánikulában. És milyen egyszerű elkészíteni.

teller-cake írta...

Olyan szépen sütött a nap délután, hogy nekem is lecsúszott volna egy tál fagyi...vagy kettő... ;-))

trollanyu írta...

A fagyi nincs évszakhoz kötve nálunk és citromos az egyik kedvenc:)

Kati írta...

Főleg ha citromos, bármikor jöhet :)

Névtelen írta...

Egyszer készítettem házilag fagylaltot fagyigépben,akkor azt mondtam soha többet.Órákig kellett rá várni,míg a kép fagyasztja,meg kevergeti.
Köszönöm Évi!Ki fogom próbálni!

Éva írta...

Okki én is így gondoltam az idő ebben nem befolyásol hogy mikor hűsölünk vele:)
Nea engem is az fogott meg hogy kipróbáljam hogy egyszerű és nagyon finom!
teller-cake egy tálkával szívesen küldtem volna, de miért nem szóltál hogy ott is jó az idő?:-))
trollanyu örülök hogy szeretitek!
Kati szerintem is a citromos a legjobb!
Emőke nagyon egyszerű mondjuk ennél is kell egy kis türelem még megfagy kellően de addig varrogathatsz kicsit:-)) Egészségetekre!