2014. március 1., szombat

Rántott gomba tartármártással

                                                                                   
Hozzávalók: 20 dkg. gomba, 1 ek. ecet, só, liszt, 1 tojás, prézli, olaj a sütéshez,mártáshoz:majonéz, tejföl.
Elkészítése:  Megtisztítottam a gombát.Vizet tettem fel főni amibe pici sót és 1 ek. ecetet tettem , mikor már kellően forrt a víz akkor öntöttem bele a gombát és 5' főztem. Leszűrtem  hagytam kihűlni a gombát majd lisztbe felvert tojásba és prézlibe megforgattam és forró olajban kisütöttem.Mártás: most bolti majonézt használtam 4 ek. és hozzá kevertem 3 ek. tejfölt  csipetnyi őrölt  borsot és 1 mk. mustárt is tettem még hozzá és összekevertem jól..
Nagyon finom volt a gombával!

6 megjegyzés:

Gerdi írta...

De szeretjük a rántott gombát! Csak úgy, magában is jöhet:-)

trollanyu írta...

Régen ez volt az egyik kedvencem, rég nem készítettem, talán mert nem szeretek gombát panírozni:)

Katalin írta...

Ezt mi is nagyon szeretjük :-)

Hankka írta...

Nálunk is kedvenc, még egy kis párolt rizzsel szoktuk köríteni! :)

Csigabige írta...

Fincsi étel! Nyuszifül egyik nagy kedvence a rántott sajt mellett! :)

Éva írta...

Gerdi akár hiszed akár nem, nagyon sokszor készítettem már gombát de rántva mindez idáig még nem .Nagyon ízlett nekem is.
trollanyu örülök hogy szereted!
Katalin örülök hogy nálatok is kedvenc!
Hankka mivel most próbáltam ki először rántva gondoltam elég mellé most ez a mártás, de rizst is szeretem.
Csigabige örülök hogy szeretitek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...