2014. március 17., hétfő

Zsemlegombóc vadas mártással

                                                                                     
Hozzávalók: zsemlegombóchoz: 1 db zsemle,1 db főtt krumpli , 1 db tojás, só, liszt, kevés tej, víz, vadas mártáshoz: kis fej vöröshagyma, olaj, zöldség:sárgarépa, fehérrépa,zeller, 1 ek. liszt, 1 ek. cukor, só, őrölt bors, tejföl, mustár, babérlevél .
Elkészítése: Először a mártást készítettem el , húslevesből szedtem ki a zöldséget  kicsit összetörtem.  Kevés olajat  forrósítottam amire rászórtam az apróra fölvágott hagymát megszórtam a cukorral kicsit pirítottam majd rászórtam a lisztet is . Felengedtem kevés vízzel amibe tettem a zöldségeket és babérlevelet kevés sót  és borsot . Mikor felfőtt  akkor  kavartam hozzá a tejfölt  amivel felfőztem majd  levettem a tűzhelyről és  ekkor ízesítettem mustárral , ezután  botmixerrel összedolgoztam.  A gombóchoz a zsemlét apró kockákra fölvágtam és kevés olajon megpirítottam , mikor kihűlt tálkába téve kevés tejet öntöttem rá. 1 kisebb krumplit megpucoltam kétfelé vágtam és megfőztem, majd lereszeltem. Tálba tettem kb. 4 ek. lisztet bele a tojást  reszelt krumplit sót  és kevés vizet hozzátéve összekevertem  mint a nokedlit, majd még hozzátettem a tejben áztatott zsemlekockákat is amivel szintén összekevertem. Forrásban lévő vízbe  kanalaztam a masszából úgy hogy a kanalat előbb vízbe mártottam .Mikor feljött a víz felszínére akkor szedtem ki . Tányérra pakoltam a gombócokból és leöntöttem a  mártással. Nagyon finom volt!

2 megjegyzés:

Okki írta...

Hm, milyen jó lett volna ebédre. ;) Nagyon szeretem a vadas mártást. :)

Éva írta...

Okki miért nem szóltál időben?:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...