2014. május 13., kedd

Szalonnás- újhagymás- gomba spagettivel

                                                                                
Hozzávalók:
  • 2 szelet szalonna/kb.3 dkg./
  • 2 db újhagyma
  • 20 dkg gomba
  • petrezselyem /lehet bőven/
  • fűszerek:só, őrölt bors, csípőspaprika
  • 20 dkg tészta
  • 2-3 evőkanál tejföl
Elkészítése: A gombát megtisztítottam és feldaraboltam megmostam. A hagymát külső héját lehúztam és felkarikáztam. Szalonnát apróra vágtam és  kisütöttem  hozzá tettem a hagymát és a gombát  sót és borsot szórtam rá majd fedő alatt pároltam. A petrezselymet apróra vágtam  rászórtam a gombára  csípős paprikával  ízesítettem majd  rákanalaztam a tejfölt és összefőztem.  Kifőztem a spagettit/ akármilyen  tészta megfelel / szokásos módon  és az elkészült gombához öntöttem  amivel  összekevertem . Tányérra szedés után még megszórtam vágott petrezselyemmel. Nagyon finom volt!

5 megjegyzés:

Gabriella konyhája írta...

Nagyon jó kis ebédre való - gyors, egyszerű és finom! :)

Katalin írta...

Finom lehetett! Nálunk is spagetti volt ma, hagyományos módon, húsos raguval és sajttal :-)

Horváth Emerencia írta...

Nagyon finom lehet!

Okki írta...

Szeretjük a e fajta ebédeket, finom! :)

Éva írta...

Gabriella örülök hogy így érzed!
Katalin ó az is nagyon finom lehetett!
Horváth Emerencia köszi finom volt!
Okki finom is örülök hogy Ti is szeretitek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...