2014. június 27., péntek

Almás kalács

                                                                           
Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 1,5 dkg. élesztő, 2 ek.cukor, pici só, 3 dkg. olvasztott margarin,1 db tojássárgája,  1,5-2 dl langyos tej, töltelékhez: 4 db alma, 2 ek. cukor,  1 mk. fahéj.
Elkészítése:Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoltam amibe cukrot és lisztet tettem. Mikor már felfutott az élesztő akkor tettem a liszthez a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam a tésztát/ az olvasztott margarint a dagasztás vége felé szoktam hozzádolgozni a tésztához. Letakarva a tésztát pihentettem addig még duplájára nem nőtt. Közben az almát megpucoltam lereszeltem és megdinszteltem  a cukorral együtt majd fahéjjal ízesítettem és hagytam teljesen kihűlni. A tésztát enyhén lisztes deszkára borítottam  kinyújtottam majd megkentem az alma töltelékkel és feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ahol még 10' pihentettem addig a sütő melegedett, egész tojással lekentem és sütőbe téve 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De jól sne most egy szelet :-)

Emőke írta...

Nagyon szép süti, biztosan elkészítem:-)

Éva írta...

Katalin azt elhiszem! Köszi!
Emőke köszi, egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...