2014. szeptember 12., péntek

Sacher muffin

                                                                           

Hozzávalók: tésztájához:10 dkg. étcsokoládé, 2 db tojás, 15 dkg. kristálycukor,10 dkg. margarin, 10 dkg. baracklekvár, 15 dkg. finomliszt, 1 kiskanál sütőpor, tetejére: 3 evőkanál baracklekvár csokoládé-mázhoz: 10 dkg étcsokoládé  2 evőkanál olaj, 5 dkg. fehér csokoládé, 1 evőkanál olaj.
🌸
Elkészítése:Darabokra tört csokoládét a margarinnal megolvasztottam és félretettem hűlni. A tojásokat a cukorral, robotgéppel /vagy habverővel/ habosra kevertem, majd hozzádolgoztam fakanállal a margarinnal olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgattam  és az előzőekhez belekevertem. A muffin formákba egyenletesen  kanállal elosztottam  majd előmelegített sütőben 180 C fokon 25 ' sütöttem. A kihűlt muffin tetejét  baracklekvárral  megkentem kis időre hűtőbe tettem hogy a máz könnyebben dermedjen majd  rajta. A csokoládét összetörtem  kevés olajat tettem hozzá és gőz fölött megolvasztottam ezzel kentem be a sütemény tetejét. A fehér csokoládét szintén megolvasztottam  és kiskanállal a muffin tetejére csurgattam .Nagyon finom!
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Gabriella írta...

Ezt én is szoktam sütni, nagyon finom! ...és milyen aranyos a tányérod.

Elisabeth írta...

Éva, nagyon finom, és ötletes, de nálunk itt a torta tészta alapu dolgokat nem muffin-nak hivják...hanem cupcake, mert kisebb, és krémmel van be vonva.
Mindenesetre, nagyon szép, és mennyei finom. Köszi a receptet!

Timi írta...

Nagyon jól néz ki!!! Elmentem a receptet és meg fogom csinálni, mert nagyon finom lehet!

Éva írta...

Gabriella örülök hogy ismered, köszi!
Elisabeth cupcake nálunk is hódít! Köszönöm
Timi nem annyira olcsó a csokik miatt de nagyon finom! Egészségetekre!