2015. február 14., szombat

Almás zabkeksz

                                                                              
Hozzávalók:10 dkg. teljes kiőrlésű liszt, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj, 1 csapott teáskanál gyömbérpor, késhegynyi szódabikarbóna, 10 dkg. alma, 15 dkg. natúr zabpehely, 5 dkg. margarin olvasztva, 1 evőkanál cukor, 1 tojássárgája.
Elkészítése: Elkevertem a lisztet  a fűszerekkel a szódabikarbónával és a zabpehellyel. Hozzá adtam az olvasztott margarint a hámozott kis lyukú reszelőn lereszelt almát  a cukrot és a tojássárgáját. Összegyúrtam és 20' hűtőbe tettem.  A tésztából gömböket formáltam amit sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ott villával lenyomogattam és előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem.
Natúrnak tűnt a teteje ezért csokit csurgattam rá amit a zserbóra szoktam készíteni , most kevesebb kakaóval és tejport tettem hozzá. Krém:2 evőkanál víz, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaópor, 4 dkg. margarin, 2 evőkanál tejpor. A vizet a cukorral és kakaóporral feltettem  a tűzhelyre  egészen alacsony hőfokra   hogy a cukor olvadjon el majd tűzhelyről levéve tettem hozzá a margarint közben kevertem  mikor már elolvadt akkor tettem hozzá a tejport amivel szintén  addig kevertem még  csomómentes lett. Ekkor töltöttem bele egy zacskóba aminek a végét levágtam és így csurgattam a kekszre.

1 megjegyzés:

Csigabige írta...

Nagyon jól néznek ki a kekszek! Tetszenek! :)