2015. június 26., péntek

Meggyes-kekszes 🍒/sütés nélkül/ Blogjátékra!

Marti M  blogjátékára készült el ez a sütemény! Szerettem volna már elkészíteni régebben is  marisz57  oldalán találtam jó régen  ezt a receptet,  most  aktuális lett hiszen meggyes vagy cseresznyés   finomsággal  lehet nevezni a játékba!
                                                                             


Hozzávalók:
/Az eredeti recept mennyiségét feleztem/
35 dkg meggy
9 dkg cukor
9 dkg búzadara
2 cs vaníliacukor
1 mokkáskanál fahéj
1/2 liter víz
háztartási keksz
tetejére:csokoládé
🍒
Elkészítése: Kimagozott meggyhez  tettem a kétféle cukrot fahéjat és felöntöttem vízzel  mikor már forrt akkor szórtam hozzá a búzadarát hagytam besűrűsödni majd lezártam. Kisebb tepsibe fóliát tettem amit háztartási keksszel kiraktam erre öntöttem rá a meggyes keveréket majd a tetejére is kekszet pakoltam. Másnapig hagytam hűlni, ekkor gőz fölött megolvasztott csokoládéval vontam be . Dermedés után szeleteltem.( A kekszalap nagyságát 4x5 db kekszből  raktam le)! Nagyon finom !
Jó étvágyat!
                                                                           
                                                                           

2 megjegyzés:

Fáni írta...

Kedves Éva!

Nálad láttam ezt a receptet, amikor a játékban résztvevőket bemutattad.Csütörtökön én is megcsináltam, nagyon finom lett :)
Gondolom már gyümölcsökből is el lehet készíteni? Már gondolkodtam almán, barackon is, lehet, hogy majd kipróbálom.

Éva írta...

Fáni örülök hogy kipróbáltad és ízlett! Még régebben láttam ezt a receptet az említett blogon már akkor megtetszett, most mikor a játékomra elküldte ismét rácsodáltam de most el is készítettem. Nekem is nagyon ízlett. Szerintem is ellehetne akár más gyümölccsel is készíteni biztos finom lenne:)