2015. július 3., péntek

Rizsfelfújt "Ízőrzők" Mátranovák

Bármilyen meleg is van én azért bekapcsoltam  30'-re a sütőt,  mert bár van ilyen receptem amit sokszor elkészítettem már  de most ezt szerettem volna kipróbálni és délután kanalazni  belőle a friss  lekvárral:-))
                                                                              

Hozzávalók:
/kis adaghoz/
12 dkg rizs
2 dkg margarin
1/2 liter tej
1 dl víz
2 db tojás
4 evőkanál cukor
citrom reszelt héja
1 cs vaníliacukor
1 evőkanál liszt
+ kevés mazsola/mert szeretem
🌼
Elkészítése: Rizst kimértem  vizet öntöttem rá majd leszűrtem. Edénybe tettem ráöntöttem a tejet és vizet feltettem lassú tűzön főni közben kevertem. Mazsolát leöblítettem és beleszórtam a  rizshez. Mikor már kezdett duzzadni a rizs  tűzhelyről levettem fedővel letakartam . A tojásokat ketté vettem a sárgáját elkevertem a margarinnal és hozzákevertem a rizshez. Fehérjét felvertem közben cukrokat hozzátettem  azzal is vertem majd ezt is hozzákevertem a rizshez. Ízesítettem a reszelt citromhéjával  majd megszórtam a liszttel és óvatosan az egészet összekevertem. Jénai tálat margarinnal kikentem zsemlemorzsával beszórtam és  a keveréket beleöntöttem. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. Mikor már teljesen kihűlt akkor szeleteltem belőle és a napokban főzött meggydzsemből/ami kimaradt a nagyobb üvegből/ kanalaztam mellé. Nagyon finom a felfújt és a lekvárom is !
Ui: Csupán érdekességként írom le hogy utólag néztem meg a saját receptemet amit még 2010-ben írtam be a blogba és  megegyezik ezzel  a recepttel.  Lehet hogy egy szakácskönyvet használunk?:-)) Lehetséges!!
Jó étvágyat kívánok !

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Imádom! A nagymamám mindig meggyet dobált bele... :-)

Vicuska írta...

Szeretem, pedig nem sűrűn készítem :)