2015. szeptember 19., szombat

Paradicsomlekvár házilag

                                                                              

Hozzávalók:
1 kg paradicsom
20 dkg cukor
1 cs. lekvárzselésítő
1 mk. só
1 mk .őrölt chili
bazsalikom
*
Elkészítése: Paradicsomot megmostam kettévágtam  karalábévájóval kiszedtem  a magját és a húsát feldaraboltam.  A paradicsomhoz tettem a bazsalikom kivételével mindent és összekevertem. Tűzhelyre tettem ahol forrástól számítva 20' főztem ekkor levettem hozzátettem a bazsalikomot és az egészet turmixoltam. Előzőleg  odakészített üvegekbe öntöttem amit lezártam és 5'-re a fejére állítottam majd vissza.
Mindenféle befőttet még melegen betakargatok és csak másnap teszem szabaddá és dekorálom az üvegét:)
Forrás: Nők lapja Konyha újságból ahol dupla mennyiség szerepelt a receptben de mivel most készítettem először így fél adagból próbáltam ki. Rántott karfiol mellé  ajánlották de szerintem bármilyen sültekhez vagy akár sült krumplihoz is finom lehet mártogatósnak! 
Téli napokra !

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, főleg hogy erős :-)