2015. október 26., hétfő

Lípia, csángó lepény "Gasztroangyal"

Kíváncsiságomat csitítva  csupán a  talált receptben leírt mennyiség harmadából  készítettem el  elsőre :)
                                                                               

Hozzávalók:
33 dkg liszt
1,5- 2 dl langyos víz
1,5 dkg élesztő
kb. 2 evőkanál olaj/forma kenéséhez
*
szilvalekvárral  nagyon finom!
Elkészítése: Tálba  öntöttem a kimért lisztet közepébe morzsoltam az élesztőt és folyamatosan öntöttem hozzá a langyos vizet amit közben dolgoztam össze a tésztával. Bedagasztottam a tésztát letakartam és hagytam kelni.  A  megkelt tésztából tépkedtem darabokat  amit  1 cm vastag kerek lapnak nyújtottam ki.
Teflon serpenyőt vékonyan megkentem olajjal és mikor már jól  átmelegedett  a tésztát beletettem  és mindkét oldalát világosra sütöttem.(Ebből a mennyiségből 3 db lett.)  Fogyaszthatjuk lekvárral megkenve, de étel mellé is igen finom! Nagyon jó egy ilyen recept azokra az időkre is mikor gyorsan szeretnénk kenyérfélét sütni mert elfogyott és  zárva a bolt:-))
Jó étvágyat kívánok hozzá !

3 megjegyzés:

Gerdi írta...

De rég ettem ilyet! Nálunk lapótyának hívták, s kenyérsütéskor készült néhány belőle. Forrón, tejföllel olyan finom volt!

Unknown írta...

Most sütöm a családnak vacsorára 🙂 és hát nagyon finom 😛 köszönöm a receptet 🙂 rendszeres lesz a konyhánkban 🙂

Éva írta...

Unknown örülök hogy elkészítetted és ízlik váljon egészségetekre!