2016. április 5., kedd

Joghurtos zsömle - Blogkóstoló 28.fordulójára!

Mostani forduló háziasszonya saso aki  páromnak számomra eddig ismeretlen blogot sorsolt ki , így most Gabitól  kóstolok !
/ Sokat nézelődtem nála végül ezt a zsömlét választottam   mennyiséget harmadoltam:6 db lett belőle!/
                                                                       


Hozzávalók: 20 dkg  liszt BL55 , 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 evőkanál magvak/len és szezám/, 1 mk. só, 1 mk. cukor, 1,5 dl meleg víz, 1,5 dkg élesztő, 0,8 dl joghurt, 1 teáskanál étolaj.
                                                                       

Elkészítése:Kétféle lisztet a magvakkal sóval és a cukorral tálba tettem összevegyítettem.A meleg vízbe tettem az élesztőt , joghurtot és az olajat elkevertem 10' pihentettem. Ezután  a lisztes keverékkel együtt bedagasztottam letakarva  hagytam duplájára kelni a tésztát. A tálból gyúródeszkára borítottam ahol feldaraboltam és megformáztam  a zsömléket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és 30' pihentettem. Tetejüket bevágtam  előmelegített sütőben  180 fokon  30' sütöttem. A tepsi alá edénybe vizet tettem.Mikor sütőből kivettem én vízzel lespricceltem. Nagyon finom puha zsömle !😋
Ui:( Sokszor próbálkoztam már teljes kiőrlésű liszttel sütni péksüteményt, kenyeret de tapasztalatom eddig az volt hogy elég sűrű a tésztája, ennek viszont nem! )
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések: